Categories
Razno

Dennis Orcollo je novi clan Hall of Fame-a

Dennis Orcollo je zasluzeno novi clan Bilijarskog Hall Of Fame-a.

Orkolo je počeo da se takmiči van Filipina 2002. Te godine se takmičio na Svetskom prvenstvu u disciplini Devetka gde je završio na 17. mestu.

Godine 2006, Orcollo je započeo svoju kampanju u SAD-u. Tamo je osvojio brojne turnire, uključujući Reno Open, Hard Times Nine-ball Tournament i dva takmičenja na barskim stolovima. Pošto su njegovi sunarodnici učestvovali na manje prestižnom takmičenju u Aziji, Orcollo je bio jedini igrač sa Filipina koji se takmičio na Svetskom prvenstvu u straight disciplini. Takođe 2006. Orkolo je osvojio poslednje izdanje turnira Svetske Bilijarske lige protiv Nilsa Feijena.

2007, Orcollo je stigao do finala WPA Svetskog šampionata iz discipline osmica samo da bi ga pobedio zemljak Renato Alcano. Ponovo bi stigao do finala istog događaja 2011. godine, ovog puta da bi pobedio Nielsa Feijena.

2016. Orkolo je pobedio Šejna Van Boeninga sa 200–121 i osvojio Otvoreno prvenstvo SAD u straightu, turnir koji nije održan prethodnih šesnaest godina.

2020. godine, Orkolo je zabeležio pobedu od 120–119 protiv Šejna Van Boeninga da bi se krunisao kao Kralj igre novca na trodnevnom turniru jedan na jedan u discplini Devetka održanom u Bill’s Baru i Bilijaru u Oklahoma Sitiju.

Orkolo je deportovan iz Sjedinjenih Država u januaru 2022. navodno zbog prekomernog boravka u zemlji. Zabranjeno mu je da se vrati u Sjedinjene Države pet godina, što ga čini nemogućim da se takmiči na američkim turnirima