Categories
Eurotour

Nils Feijen osvojio 11. titulu

NILS FEIJEN JE šampion Dinamic Billard St Johan im Pongau


Nakon niza solidnih nastupa, koji su kulminirali sjajnom pobedom od 9-4 nad Špancem Franciskom Sančezom Ruizom u meču za titulu u Alpina Sporthotelu u austrijskim planinama. Prošla je 21 godina od prve pobede Terminatora na Evro turu i šest godina od njegove poslednje, a ova pobeda je bila svedočanstvo Feijenove izdržljivosti kao jednog od najboljih igrača u pulu.

„To je sjajan osećaj! Dugo sam se mučio na Evro turu, nisam postigao nikakve rezultate. Nije da je nivo bolji, samo sada ima više zaista dobrih igrača. Volim igru, ali sada je više gore-dole nego kada sam bio u svojim 20-im i 30-im. Ponekad me nije briga, a ponekad stvarno, zaista želim da pobedim i uložim trud kao sada, a to je super nagrađivanje kada se isplati.”

Nils Feijen


Pored novčane nagrade, u ponudi su i bodovi za rangiranje, kao i poeni za svetski rang, tako da ima za šta da se igra. Svi Euro Tour turniri su sa 9 kugli i igrači se takmiče u formatu dvostruke eliminacije, igrajući do poslednja 32 takmičara, a zatim pojedinačnu eliminaciju do cilja.